mandag den 1. september 2008

PAVA - godt italiensk i ungarn

Restaurant: PAVA (Budapest)
Pris: 2219 kr. for to personer
Hjemmeside: http://www.fourseasons.com/budapest/dining.html

Vi var i Budapest på ferie i sommeren 2008. Og fik der mulighed for at smage på det ungarske køkken, som ikke var det bedste. Goulash suppen, de laver, er god men der er en grænse for hvor mange gange man kan spise den samme suppe. Vi blev derfor også enig om at prøve en italiensk restaurant, der havde ret gode anmeldelser. Restauranten hed PAVA og lå i luksus hotellet four seasons.

Vi valgte tasting menuen med tilhørende vinmenu.

Første ret var en lille friteret risotto kugle med lidt tomat sovs til. En udmærket start på middagen, sikkert inspireret af den suppli man får i Italien dog uden osten i midten.
Anden ret var lidt af en overraskelse; to store chili stegte rejer i en kold suppe af melon (cantalope) . Meget usædvanligt og interessant. Frisk og krydret på samme tid.
Tredje ret var en frisk burrata ost ovenpå en tomat salat. Frisk, simpelt og lækkert.
Fjerde ret var en svamperisotto med en lille skive letrøget and på toppen. Denne risotto var så fantastisk smagfuld at vi spurgte tjeneren om hvordan den var lavet. Det mente hun ikke at kokken ville ud med, men da vi var færdig med vores middag kom kokken alligevel ud til vores bord. Vi sagde hvor meget vi havde nydt retten og spurgte til hvordan han havde fået så meget smag ud af svampen (portobello). Han var meget venlig og charmerende og gav os tips, der har sat os i stand til at lave en risotto så god som hans. Så mange tak til Roberto Cannata.
Inden hovedretten fik vi et glas med udskårne citrusfrugter ovenpå en sorbet af grape. En frisk overgang fra forretterne til hovedretten.
Hovedretten var havtaske med pancetta om ovenpå smørstegte grøntsager.
Desserten var en peach melba. Jeg elsker fersken og har derfor ofte fået denne ret, men den peach melba vi fik denne aften var tusinde gange bedre end alle andre jeg har fået. Den var simpelthen fantastisk.

Alt i alt en god aften. Maden var god og til tiden fantastisk. Bedre end på visse af de Michelin restauranter vi har besøgt i Rom.
Og som en afslutning på en dejlig aften går vi ud af restauranten netop som et fyrværkeri starter over floden. Hvor romantisk perfekt en aften.

1 kommentar:

Jens Gregersen sagde ...

Hej Bitten,

En rigtig fin og informativ "review" blog du har sat op. Jeg har længe søgt efter nogle dedikerede danske niche bloggere indenfor restaurant "reviews" i Danmark. Vi er et Start-up firma baseret i Prag kunne være interesseret i at linke til din blog. Hvis det har interesse kan du kontakte os på info@nelso.com.