tirsdag den 16. september 2008

HERMAN

Restaurant: Herman
Hjemmeside: http://www.nimb.dk/

Ny gourmet restaurant i København og så endda eget af de samme folk som eger Løgismose; selvfølgelig måtte vi prøve det!

Stedet fik en fantastisk review af politikken (http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-dyrt/article519007.ece), hvilket resulterede i en ventetid på godt to måneder. Så vi var godt spændte.

Restauranten er lys og åben i to planer. De fleste borde er nederst med udkig til tivoli men vi havde bord øverst med frit udsyn ind i køkkenet. Det passede mig fint at kunne holde øje med hvad alle de travle kokke lavede:)

Vi startede med lidt lun flæskesvær, der blev serveret rygende i en glaskrukke.
Derefter fik vi hver en østers serveret i sin skal. Udmærket at prøve og klart bedre end andre østers og muslinger jeg har prøvet. Og så alligevel ikke noget for mig.
Og så fik vi fire små snacks; en fois gras kugle med krummer af brunkage, en kartoffel chip med agurk og kaviar, en finsk kage og til sidst en rugbrøds chip med dip. En lækker og lovende start på aftenen.
Første ret på menuen var en bisque af jordskokker med små stykker af røget ål og grønne æbler serveret med en gammeldags æbleskive. En dejlig og smagfuld bisque, selvom jeg ikke helt synes at æbleskiven passede hertil.
Anden ret var en vesterhavspighvar med brændte løg, brøndkarse, lardo og kartoffel sabyonne, som er en dejlig blød kartoffelmos med æg i. En udmærket fisk som Herman meget passende kalder for brændende kærlighed.
Tredje ret var en stegt fois gras med svesker, kakao, en blommegrød og en skive sødt på toppen. En lækker og velstegt fois gras.
Hovedretten var ung due med lidt svampe; karl johan, bøgehatte, kantareller samt lidt stuvede svampe og noget let krydret brødkrummer til at dyppe i. Vi fik på dette tidspunkt at vide fra tjeneren at det var vigtigt at få lidt af alt med i biddene. En udmærket hovedret og interessant sammensætning.
Inden desserten fik vi en lækker oste-tallerken med godt tilbehør.
Desserten var en ymerfromage med mørke bær, estragon, brun farin, lakrids og fennikel. Lækkert.
Og til sidst efter alt det andet var der et klassisk sønderjysk kagebord med kage, kage og atter kage, som de selv skriver i menuen. Desværre er man på dette tidspunkt ret mæt og det er derfor svært at nyde en sådan overdåd.
Alt i alt en dejlig aften med fantastisk mad. Eneste dårlige oplevelse var at de ikke kunne finde vores reservering. Vi fik heldigvis alligevel et bord men jeg kunne ikke lade være med at græmme mig lidt over hvad de mon måtte tænke om os. Og da jeg senere fandt bekræftelsen i min mail havde jeg lidt lyst til at sende den til dem, som for at sige; se selv vi havde en reservation, det ER altså jer der havde begået en fejl. Alligevel kommer Herman ind på en flot andenplads over mine favorit restauranter i København og det bliver bestemt ikke sidste gang at vi spiser der.
Hmm, jeg har lige tjekket deres online reservation, og d. 17. januar er første ledige lørdag aften. Så vær i god tid hvis i vil spise der en lørdag aften. Det er dog nemmere på andre dage og til frokost.


Ingen kommentarer: