lørdag den 27. februar 2016

Valentines aften på Formel B

På Valentines dag i år spiste vi på Formel B for første gang i mange år. Og det viste sig heldigvis, at være et udmærket valg.

Vi fik et hyggeligt hjørne bord, og havde hjørnet for os selv et godt stykke tid, inden der kom andre gæster til nabobordene. Stemningen var hyggelig, afslappet og romantisk og betjeningen var stille og rolig. Stedet havde ingen speciel valentines menu men blot den samme 5-retters menu, som de normalt har. Vi valgte dog at vælge vores retter a la carte i stedet, så vi kunne prøve endnu mere ved at smage lidt på hinandens retter.

Sebastian fik:
Ceviche på torsk med sprød glaskål, citron og tatar sovs.
Oksetatar med spæde ramsløg, comté og grillet kål.
Stegte jomfruhummer haler med blodappelsin, artiskok og hollandaise.
Vesterhavspighvar med persille, hvidløg og braiserede kalvehaler.
Sprøde æbler med vanilla parfait og rosmarin.

Og jeg fik:
Marineret blæksprutte med soya, selleri remoulade og æbler.
Råstegt hummer a la Nage med gulerodspuré og lammefjordsgrønt.
Stegt kanin med sprød kartoffel, brunet smør, salvie og nye hvidløg.
Sprødstegt brissel med rosmarin, gulerødder og mandarin puré.
Lun øllebrød med vanilleis, blåbærsgranité og crumble.

Mine favoritter var klart kaninen og hummeren, der begge havde en skøn kraftig og samtidig velbalanceret smag. Hummeren havde noget dejlig sprøde og spæde grøntsager til som måske overtog lidt fra hummeren. Når alt kommer til alt kan jeg bedst lide en hummer på klassisk vis; kogt og med citronmayo, men kvaliteten af grøntsagerne gjorde alligevel retten noget helt specielt. Og kaninen - den var jo bare perfekt. Den bestod at to små medaljoner med grønt og kartoffel til. Simpelt, velbalanceret og fantastisk smagfuldt.


Sebastians favorit var tataren, der var kom i gode chunky stykker netop som han kan lide den. Sådan får han den også hos Sushi Lovers, hvor han får en omakase menu hver uge. Han var lidt skuffet over pighvaren med kalvehaler men ellers var han glad for de salte retter.Vi syntes begge, at Formel B er et rigtigt godt a la carte sted, dog vil jeg sige, at 5 retter er alt for meget, og da vi mere er til de salte retter end søde og samtidig også syntes, at det er de salte, der er bedst på Formel B, så skipper vi nok desserten næste gang.

1 kommentar:

Anonym sagde ...Skønt sted. Vi var der for ca. en uge siden. vi fandt et skønt hotel gennem Hotelspejder og så var det afsted fra Sønderborg. Jeg vil klart anbefale alle at tage den lange vej til hovedstaden at prøve en aftem på Formel B. Det var en oplevelse vi sent vil glemme.
Johanne