lørdag den 14. marts 2015

De bedste restaurant besøg i 2014

Så er 2014 mere end slut, og jeg vil nu give et bud på de bedste restaurant oplevelser, vi har haft, i løbet af 2014.

Jeg vil inddele i tre kategorier :
***
3 stjerner for den formidable og perfekte total oplevelse.
**
2 stjerner er stadig fantastisk, men der blev begået nogle fejl, og/eller der var nogle fejlskud i menuen.
*
1 stjerne er stadig rigtigt godt, men oplevelsen var stadig lang fra perfektion. Der blev begået nogle fejl, og/eller der var for mange fejlskud i menuen, og/eller måske var maden bare ikke helt så meget i vores smag.

Og året gav følgende:

***
Amass: Amass er kraftige og skønne smage i masservis, og er stadig vores favorit over alle.

Geranium: Ligesom Amass er Geranium en klar favorit af vores - dog på en helt anden måde med lette og elegante retter.

**
Petrus (London): Der var rigtig mange favorit retter ved vores besøg i 2014, og havde de valgt en anden hovedret ville de måske være endt med 3 stjerner. Vi skal klart tilbage hertil for at se, om de kan komme helt i toppen - det tror jeg på.

Tree Top (Vejle): Jeg spår Tree Top og kokken Rasmus Munk en fantastisk fremtid. Deres styrke er klart deres snacks - både dem inden menuen og dem til kaffen. Retterne var også rigtig gode men mangler nogle favoritter for at de kan få den sidste stjerne.

Matbaren (Stockholm): Jeg kan rigtig godt lide den afslappede stil på stedet og den kraftige og smagfulde mad.

Jacobs (Hamburg): En eller anden dag bliver vi nødt til at komme tilbage til Hamburg, om ikke for andet så for at besøge dette sted igen. Vi valgte med vilje en let menu, da vi ikke var så sultne. Og vi var rigtig glade for maden, og jeg tænker, at de andre menuer måske ville have været endnu bedre. Det må vi få undersøgt.

*
FACIL (Berlin): Facil er god til frokost i skønne, afslappende og solrige omgivelser. Og maden den er også dejlig, omend Sebastian har en tildens til at vælge de forkerte retter.

Tim Raue (Berlin): Vi elsker især de asiatiske forretter på Tim Raue, men føler at deres hovedretter ikke helt kan hamle op med disse. Næste gang i Berlin vil vi prøve deres tasting menu - måske dette vil gøre forskellen, så de kan få en stjerne mere.

Launcester Place (London): Vi fik en fantastisk vagtel med majs på Launcester Place, men ellers skuffede stedet nok lidt. Stadig var denne ene ret så god, at de fortjener en stjerne.

Kiku (London): Kiku er et japansk sushi sted i London, de serverer simpel og fantastisk sushi - de serverede os bl.a. det bedste stykke sushi, vi nogensinde har fået - en tun-toro nigiri.

The Square (London): Måske skulle jeg give den 2 stjerner, de laver virkelig godt mad, som jeg på dette besøg dog var gladere for en Sebastian var. Men det ærger mig bare, at de ikke kan få styr på det med vinen og timingen af denne.

Studio: Studio er virkelig interessant og velsmagende, men jeg mangler nogle flere favoritter inden jeg kan give den flere stjerner.

Frántzen (Stockholm): Stedet er stadig rigtig god - også uden Lindeberg, men alt i alt var jeg ikke nær så begejstret for vores 2014 besøg som tidligere besøg.

Haerlin (Hamburg): Jeg føler, at Haerlin burde have været bedre end den var. Når Haerlin er god så er den rigtig god, men der var bare for mange retter der skuffede.

Ingen kommentarer: