lørdag den 26. oktober 2013

Amass og Noma - fantastiske på hver deres måde

Det var Sebastians fødselsdag i søndags, og lørdag fik han hans fødselsdags middag på Amass. Han havde bestemt sig for dette allerede sidst, vi spiste på Amass, og han var tidlig ude med sin bookning for at få et bord netop denne lørdag aften.

For et par uger siden kom han så til at se, at der var et ledigt bord til 2 på Noma til frokost om fredagen, og han fik mig overtalt til, da det var over 2 og et halv år siden sidst, vi var der, at selvfølgelig skulle vi også det. Så jeg tog en ferie dag på arbejde, og vi spiste frokost på Noma om fredagen og aften på Amass om lørdagen for selvfølgelig kan og bør hans fødselsdag fejres over flere dage, sådan ala julen med Lille Sebastians aftens dag på Noma, Sebastians aften på Amass og Sebastians dag i mine hænder. Sebastian kan godt få lidt storhedsvanvid til tider :)

Jeg tog ingen billeder på Noma, da der allerede bliver skrevet så meget om stedet, og engang imellem er det rart bare at læne sig tilbage og blive forkælet uden at skal tænke på den slags ting. Der er ingen tvivl om, at Noma er i konstant udvikling. Retterne er smagfulde og til tider meget opfindsomme. Det meste af tiden virker det, men engang imellem kan man også føle lidt at eksperimenterne tager lidt overhånd.

Vores favoritter til denne frokost var:
glaskål saft serveret i udhulet glaskål med en urtebuket til
en blæksprutte ret serveret i is tallerken
dessert med kartoffelmos og blomme på to måder, selve blommen som "mos" og en skum på kernen

Vi fik desuden mulighed for at se køkkenet ved dette besøg - og ikke bare serveringskøkkenet nedenunder men også produktionskøkkenet ovenpå og grillområdet bagved. Det var sjovt at se, hvor mange der skal til for at få det hele til at køre.

Og så til Amass.

Vi bestilte deres udvidede menu denne aften, der i alt kom op på 9 serveringer.

Sprød torskeskind fyldt med rillette på torskehoved
Saltet makrel, agurk, grillet skind, blomster
Let grillet blæksprutte, løg (ekstraret)
Minimajs og svampe med blåbærsovs (ekstraret)
Rå rejer, varmtrøget foie gras (genganger fra sidst)
Brændt grønkål, kyllingeskind, mandler
Vildand, rødbede, sort hvidløg, karl johan
Gulerødder og friskost (ekstraret)
Rehydreret dehydreret æble, is af sort peber, eddikekaramel, oregano


Den eneste ret, vi måske ikke var så glade for, var desserten med gulerødder, ellers var alle retter skønne, og vi er begge enige om, at aftenens bedste ret var den med svampe, en god kraftig og fed blåbærsovs og en variation på minimajs heribland det sprødtstegte "majshår" på toppen.

Eneste genganger fra sidst var rejerne med foie gras, ellers var alle retter nye. Vi fik også makrel sidst, men det var en helt anden ret. Jeg kunne rigtig godt lide denne let tilberedte makrel, hvor Sebastian måske foretrak den fra sidst.

Vi fik endnu engang vinmenu til maden, og det var stadig en rigtig god vinmenu med nogle gode og interessante vine, der passede godt til maden.

Vi er stadig meget begejstrede for Amass, og Sebastian har allerede erklæret, at der maksimalt må gå 6 måneder inden vi besøger stedet igen.

Amass er i min mening en helt anden oplevelse end Noma. Noma er eksperimenterende og let. Amass er opfindsom uden at være for udfordrende, og så er den fuld af gode fede og kraftige smage. Begge restauranter er fantastiske på hver deres måde, og vi vil klart komme tilbage til begge steder. Men mit gæt er, at vi kommer til at besøge Amass en del gange inden, at vi kommer tilbage til Noma igen.

Og om søndagen på Sebastians dag fik han "Lousiana Chicken Pasta ala Bitten" :)

1 kommentar:

Fannie Isabel sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.