lørdag den 15. juni 2013

San Francisco - madoplevelser mm.

I har allerede hørt om vores bedste madoplevelser i San Francisco, og her kan i så høre om de sidste og også lidt om byen selv.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurant: Cheesecake Factory
Hjemmeside: http://www.thecheesecakefactory.com/

Sebastian fik sin sædvanlige favorit, en "Louisiana Chicken Pasta", der består af paneret stegt kyllingebryst og en cremet og krydret sovs. Det er en ret, han holder meget af, men efter at jeg er begyndt at lave den en gang imellem, tror jeg faktisk, at han foretrækker min version, der er mere cremet, mindre fed og mindre krydret.

Og jeg fik en Smokehouse BBQ burger med fritter. Burgeren bestod af en medium bøf, salat, cheddar, bacon, løgringe og en BBQ Ranch Sauce. Dette var en udmærket burger, dog foretrækker jeg en mere krydret BBQ sovs fremfor denne røgede og relativ søde smag.

Og ja det var jo ikke fordi vi var sultne herefter, men det var jo en cheesecake fabrik, vi besøgte, så vi måtte prøve sådan en også. Sebastian fik en med mango, og jeg valgte en "Ultimate Red Velvet Cake Cheesecake", der var helt fantastisk smagfuld og cremet, og jeg mente, at den var for god til at levne, men endte alligevel med at levne en del - jeg havde jo lige spist en hel burger.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Restaurant: In-N-Out Burger
Hjemmeside: http://www.in-n-out.com/

In-N-Out Burger er en burger kæde i stil med McDonalds, der har 283 steder primært fordelt på vestkysten. Kæden er populær og har ry for at være bedre end McDonalds. Personligt syntes jeg ikke, at der var så stor forskel, dog var der mere grønt i, end der typisk er på McDonalds, hvilket jeg godt kunne lide.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Restaurant: Gary Danko
Hjemmeside: http://www.garydanko.com

Vi havde læst godt om Gary Danko, inden vi besøgte stedet, men der var dog også nogle advarsler på f.eks. tripadvisor og Zagat, der sagde, at stedet måske ikke var så godt længere. Vi gav dog stedet en chance alligevel, da menuen lød fantastisk.

Men jeg har desværre ikke meget godt at sige om dette sted. Betjeningen var venlig nok, men hastigheden, hvormed retterne kom med, var horribel. Vi bestilte 4 retter ala carte; en forret, en fiskeret, en kødret og en dessert, og herefter gik det hurtigt. Vi fik f. eks. vores starter allerede inden, at vi havde fået bestilt vores vin, og ret nummer to kom kun få sekunder efter den forrige.

Dette er gourmet fast food, og jeg fatter ikke, hvordan den kan have en michelin stjerne. Jeg ved, at de kun giver karakter for maden, men helt ærligt - den var bare heller ikke særlig god. Vi fik efter middagen en breakfast cake til at tage med hjem, og næste morgen jokede vi med, at dette var det bedste, vi havde fået ud af denne restaurant, og overvejede om de måske ikke selv lavede dem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Restaurant: Akikos
Hjemmeside: http://akikosrestaurant.com

Dette var anden gang, vi fik sushi i San Fransisco, og den eneste gang, der er værd at nævne. Akiko's er lille, larmende, travl og har skøn sushi.

Vi fik først deres gyosa med rejer og kammusling og en god soyasovs.

Herefter fik vi deres sashimi sampler, som bestod af fire slags fisk; laks, tun, hamachi og en, jeg ikke er sikker på, hvad var, men som klart var min favorit. Vi var egentlig blevet anbefalet stadet af en kollega af Sebastians, som netop anbefalede stedet for deres skønne sashimi med sovs, men da vi fik vores denne aften, var det bare en klassisk sashimi uden sovs, og vi fik at vide, at de aldrig brugte sovs dertil - mystisk.

Herefter fik vi en masse nigiris - både de mere klassiske og nogle gode mere gorumet agtige. Vi fik bl.a. en speciel "hokaido" kammusling fra Japan, en klassisk hamachi, umimasu - en australsk havørred, ferskvandsål, hamachi-"belly", som er det bedste stykke fra denne fisk samt en sort "blackfin" tun mave, som er det bedste stykke tun, jeg har fået. Også havørred og hamachimave er blandt det bedste sushi, jeg har fået.

Hvis jeg besøger stedet igen, vil jeg klart gå efter deres bedste fisk, som tjeneren er mere en villig til at anbefale fra. Det bliver nok noget dyere, men deres mere klassiske stykker var bare ikke nær så gode, som disse fantastiske stykker fisk, vi også fik.------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurant: Taco Shop
Hjemmeside: http://www.tacoshopsf.com

En dag i SF, hvor vi havde lyst til noget mindre fancy, tog vi en bus et godt stykke for at få en Underdog burger. De havde dog lukket, da vi kom og i døren stod en skilt, der sagde, at de åbnede ca. kl. 11 og aldrig senere end kl. 11:30. Så vi gik en tur, men da vi var tilbage ca. 11:30 var der stadig lukket, og jeg var ved at blive godt sulten. Vi ventede lidt mere men gav til sidst op, og gik ud for at finde et andet sted at spise. Valget var mellem KFC og Taco Shop, og vi endte på Taco Shop.

Sebastian valgte to tacos; en med fisk "Baja style made Nick's way" samt en med kylling, hvor han bedst kunne lide den med fisk.


Og jeg fik en Quesadillas "carnitas" med pulled pork, smeltet ost og tomat, og jeg valgte så at tilføje guacamole og creme fraiche - en blanding kaldet suiza-, og det smagte himmelsk og meget meget syndigt.Jeg må sige, at jeg er positiv overrasket over dette besøg på Taco shop. Maden smagte dejligt syndigt, og det var lige hvad jeg havde brug for på dette tidspunkt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dette var mit første besøg i San Francisco, og jeg har lidt blandede følelser for byen. Det er en meget alsidig by med masser af modsætninger såsom meget forskellige bydele. Jeg syntes klart, at det var en god by at besøge, men jeg ville nok aldrig have lyst til at bo der selv.

I stedet for at bo på hotel fandt vi på vrbo en lejlighed, der lå i byens finansdistrikt. Vi havde en skøn udsigt over vandet, broen til Oakland og færgebygningen, og så gav det, at vi havde en hel lejlighed at tøffe rundt i, en meget bedre mulighed for en ren afslapningstur - meget af tiden brugte vi faktisk "derhjemme" bare med en god bog og måske en god glas vin. Det er klart noget vi vil prøve igen.

Vi boede tæt på "Ferry building", hvor vi købte lækkerier til de gange, hvor vi spiste hjemme fremfor ude. Typisk spiste vi ude til aften og fik frokost og morgenmad hjemme. Færgebygningen indeholdt små spisesteder og madbutikker, og var hyggelig at gå rundt i.

Derudover så vi deres akvarium "Aquarium at the Bay", der måske var lidt kort men med et udmærket indhold. De havde bl.a. en meget flot tank med vandmænd lyst op af flotte farver, som en mega lavalampe - bare med vandmænd :)

Vi læste også om "Pier 39", hvor der er masser af søløver, der bor på træ platforme tæt på kajen. Det var interessant at se, hvordan de sådan havde skabt sig et hjem midt i en storby, men stedet var pakket med turister, og selve kajen mindede nærmest om en forlystelses park. Trods alt havde de lavet det sådan, at kajen havde et indre med turist mareridtet og et mindre farverigt ydre, hvor der godt nok også var mange turister -alle ville jo se søløverne- , men trods alt ikke så travlt og turistet som det indre, og dermed kunne de være mere i ro.

Vi var også på en "Bridge 2 Bridge Cruise", hvor vi sejlede mellem golden gate bridge og broen til Oakland. Det var en udmærket cruise, hvor man fik en god udsigt over den smukke golden gate bridge, og vi sejlede også forbi Alcatraz. Vi fik os desværre ikke taget sammen til at gå over broen, og jeg var for sent ude til at få købt billetter til at se selve Alcatraz.

Som sagt har jeg meget blandede følelser for byen.

Den er meget bakket, som betyder, at det er svært at orientere sig og at gå rundt i byen, og så kunne jeg ikke lide at køre over disse bakker i busserne. Samtidig er byen ualmindelig smuk nogle steder - især langs vandet og broerne.

Folk er generelt meget høflige og viser hensyn til hinanden, men for mig føltes det sært, at hver gang vi var ude at handle, så blev jeg spurgt, om jeg havde en god dag. Måske er det bare mig, der er kynisk, men jeg mener, at de nok er ligeglade, men at det bare er en del af deres sprog og kutyme, og så vil jeg hellere ikke spørges end at leve i falsk høflighed og omsorg.

Også de amerikanske salgstaktikker har jeg blandede følelser overfor. Når man går ind i en butik med det formål at rent faktisk købe noget, så virker det fint. F.eks. ville jeg købe nogle jeans derovre, så jeg gik ind i en Levi's butik, og straks havde jeg hjælp til at finde rette størrelse og form. Men en anden dag kiggede vi på nogle billeder af Robert Lough Jr., som laver fantastiske natur billeder. Vi blev flere gange forstyrret af sælgere, og blev nærmest forfulgt rundt i butikken. Der var ingen priser at se, så vi vidste, at de var dyre, og da vi forhørte os, blev vi ledt ind i et afsides rum, hvor billedet, vi spurgte til, blev hentet ind og vist i forskellige lys og forklaret i mindste detalje. Derefter blev vi forladt derinde, så hun kunne "beregne" en pris, inden hun kom tilbage og gav os en pris. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at hun noget af tiden bare stod udenfor døren, og gav os god tid til at forelske os i billedet for at maksimere hendes chance for en god provision. Jeg følte mig lidt kidnappet faktisk - heldigvis var det virkeligt et fantastisk billede at se på i mellemtiden, og vi skulle ikke nå noget den dag. Prisen var naturligvis så absurd, at vi ikke købte den, selvom jeg ville have elsket at have den hængende herhjemme.

Jeg kan ikke udelukke, at jeg en dag vender tilbage til San Francisco, men jeg skal nok have en specifik grund til det - ellers vil jeg hellere besøge et nyt sted.

Ingen kommentarer: