tirsdag den 5. juni 2012

Frokost på Nimb Louise

Restaurant: Nimb Louise
Hjemmeside: http://www.tivoli.dk/nimb/

På grundlovsdag fik vi en frokost på Nimb Louise. Vi valgte deres lettere 4 retters frokost menu med champagne, vin og kaffe/te.

Vi startede med fire appetizers:

Først fik vi (nederst til venstre) syltet asparges med støv af skaldyr og med en dip, der muligvis også var skaldyrs baseret. Dette var en ok let, saftig og syrlig hapser at starte på.

Dernæst fik vi (øverst til højre) sprødt brød med morbier støv, en creme på ramsløg og purløgblomst. Dette var en lækker hapser med en god og kompleks eftersmag.

Så fik vi (øverst til venstre) en tatar på skovko med selleri, skovsyre og spiselige blomster. Dette var en meget smagfuld hapser. Det var smart at bruge en skive selleri til at kunne tage farsen med, og samtidig så det nydeligt ud og smagte godt sammen.

Til sidst (de 2 nederst til højre) fik vi friterede kalvebrisler paneret i flæskesværd og serveret med en enebær mayonnaise. Da retten blev serveret på bordet, var den desuden dækket af en enebær gren. Dette var en overraskende skøn brissel, hvor brislen på trods af, at den var friteret, havde beholdt sin unikke smag og fedme, og flæskesvær og enebær smagen var perfekt dertil. Denne hapser var for mig en af frokostens højdepunkter.


Efter hapserne fik vi noget surdejsbrød på bordet med håndkernet smør, der var rørt op med cremefraiche.

Første ret i menuen var stenbidderrogn med frossen glaskål, rygeost og sprøjtet med peberrod. Dette var en ok ret, men stenbidderrogn er ikke en af mine favoritter, og så fandt jeg den frosne konsistens af glaskålet forstyrende.

Til denne ret fik vi et glas Bois Sans Soif, Romorantin & Menu pineau, O. Lemasson 2010.


Anden ret i menuen var grønne og hvide asparges, rejer, der blot var varmet på den varme tallerken, en hinde af hvid sovs og overhældt med en velouté på kyllingsky, sagogryn og purløg. Denne ret var en slags nyfortolkning af den klassiske danske ret "høns og asparges" (i tarteletter, må der vel menes). Tjeneren fortalte, at det var en af de nyeste retter på menuen. Jeg vil sige, at det var en interessant ret, men måske mere interessant end velsmagende - vi var dog glade for at prøve den og lidt mere salt kunne sikkert have gjort underværker.

Til denne ret fik vi et udmærket glas hvidvin, en Autrement, Altesse, Rousette de Savoie, Maillet 2010.


Hovedretten var frokostens andet højdepunkt.

Til hovedretten fik vi et glas Don Giovanni, Domaine de L' Octavin fra Jura.

Inden hovedretten diskuterede vi, hvad der mon ville blive serveret med en så usædvanlig rødvin. Den var lavet uden kulstof, der gjorde, at den nærmest prikkede på tungen. Vi var meget enige om, at der ikke ville være tale om rødt kød og sandsynligvis ikke hverken okse eller kalv. Vores gæt gik derfor primært på fugl, fisk eller hummer.

Det viste sig dog at blive en terrin på griseskank serveret med en bearnaise lignende sovs, der var lavet med salvie i stedet for estragon, baby morkler fra Provence, skvalderkål, ben af brændte porer og den danske råmælksost Lykkebjerg. Dette var en fantastisk smagfuld og velsammensat ret.

Som sagt frokostens andet højdepunkt.


Til dessert fik vi pære med granité af gran, marengs, hasselnødder og citrontimian. Det var en udmærket let og frisk dessert.

Til desserten fik vi et glas Madonna, Riesling auslese, Mosel, Rita & Rudolf Trossen, 2007.


Og til at afslutte frokosten fik Sebastian noget kaffe, og jeg fik en grøn te. Vi fik ikke nogle desideret petit fours hertil men derimod hver vores lille ekstra ret, der var tilpasset, hvad vi drak. Min havde for eksempel smag af grøn te.


Vi havde en god frokost på Louise. Chef kokken på Louise hedder Allan Poulsen og er kendt for at have sagt, at de går efter 2 michelin stjerner i første omgang - og derefter den tredie. Jeg syntes, at maden er god og velsammensat på Louise og spår dem en stjerne til næste år, men skal de have mere end det, så skal de oppe sig gevaldigt. Nu er restauranten også meget nyåbnet, så det er svært at sige, hvor meget den vil ændre sig med tiden. Hvis jeg sammenligner mine første besøg på Noma med de sidste, er forskellen milevidt, så det kan lade sig gøre at gøre godt bedre.

Ingen kommentarer: