lørdag den 5. november 2011

GEIST - bedre end ventet

Restaurant: Geist

Vi genbesøgte Geist en søndag aften for en måneds tid siden. Vi var ikke helt tilfredse med vores forrige besøg, mest fordi vi syntes, at retterne var for små til prisen - maden var god men for dyr.

Vi sad denne gang ikke ved baren men ved et bord i baglokalet. Dette var mindre livligt og sjovt end at sidde ved baren, men var samtidig også mere behageligt og hyggeligt.

Til første ret fik jeg kogte kartofler med pocheret æg og kastanjer. Dette var en udmærket let og blød ret.


Og Sebastian fik brændt grønkål med spinat og persille.


Til anden ret fik jeg blæksprutter med ingefær, lime soja og sesam. Dette var en meget smagfuld ret, som man enten vil elske eller hade, tror jeg. Jeg var ved første mundfuld ikke imponeret, da retten var ekstremt saltet, men så fandt jeg ud af, at man bare skulle have mindre væde med, og så endte jeg faktisk med at elske retten. Blæksprutten selv var blød og lækker i smagen.


Og Sebastian fik hvide radisser med cremet østers og sort peber.


Til hovedret fik jeg pattegris med artiskokker og sort trøffel. Dette var mit absolut højdepunkt på denne aften, og den var også bedre end alle de retter, jeg fik på sidste besøg. Grisen smagte skønt med den creme, der var på sorte trøfler i bunden og de mest skønne chips, jeg nogensinde har fået. De var usædvanligt nok lavet på artiskokker fremfor rodfrugt, som er det mest almindelige. Jeg håber virkelig, at dette bliver en af de retter, som Bo Bech holder fast i.


Og Sebastian fik champignon suppe med kalve haler.


Både Sebastian og jeg var mere end tilfredse med vores mad denne aften, og vi kan se en klar fremgang siden sidste besøg. Jeg vil faktisk sige, at den nu er ved at nærme sig Formel B's niveau, som nok er den restaurant, Geist minder mest om. Og størrelsen på retterne er nu mere passende til prisen.

Sidste gang var jeg ikke sikker på, om vi ville vende tilbage. Det er jeg nu!

1 kommentar:

foodMAD sagde ...

Dejligt at høre at de har gjort retterne større. Sidst jeg var der i Juli fik jeg netop også blæksprutterne og der var nok kun ca halvdelen af den mængde jeg kan se på din tallerken! Kunne godt være at man skulle give Geist en second chance :-)