lørdag den 2. juli 2011

Sushi eksperimentet - Sushitarian vs. Fifty Fifty

Sebastian og jeg har sat os for at finde vores favorit sushi restaurant. Vi vil genbesøge vores favoritter, besøge nye anbefalede steder og give dem point for bedre at kunne sammenligne dem.

Vi vil give point i 5 kategorier med maksimalt point 5, således at hver restaurant får op til 50 point. Pointkategorierne og skalaen er beskrevet i bunden af dette indlæg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurant: Sushitarian
Hjemmeside: http://www.sushitarian.dk/

Sushitarian var mit første favoritsted - det sted som fik mig overbevist om, at jeg faktisk godt kunne lide sushi, og vi har flere gange fået take away derfra med stor succes og en enkelt gang fået frokost på stedet med ligesågod succes. Jeg havde derfor høje forventninger til dette aften besøg. Jeg tænkte, at det måtte blive mindst ligesågodt bare med aften stemningen også.

Vi fik denne aften
2 starters; reje tempura og en sashimi rulle med tun, mango og agurk,
6 nigiri; laks med hvidløg, yellowtail og deres nye kingfish med trøffelolie og hvidløgs chip samt
3 ruller; en "hawaiian" inside-out med tun, cashew nødder, avokado og teriyaki sovs, en "rainbow" rulle med fyld af krabbe, avokado, agurk og mayo og toppet med laks, tun, yellowtail, reje og avokado samt en rulle med tempura rejer, agurk, avokado og teriyaki sovs.

Reje tempura'en var udmærket, men sashimi rullen viste sig ikke at være i vores smag. Det er dog ikke Sushitarians skyld. Jeg er overbevist om, at jeg heller ikke ville syntes om den andre steder.

Lakse nigirien var rigtig god med en god portion kraftig smagende presset hvidløg på toppen. Det vigtigste ved laks er, at den er helt frisk, og det mener jeg klart, at den var her. Den smagte skønt. Yellowtail nigirien fandt jeg lidt smagsløst, og Sebastian, der før havde denne som sin favorit, var også skuffet over den. Kingfish nigirien var derimod fantastisk og endte med at være vores favorit denne aften. Det viste sig, at trøffel smagen passede godt sammen med wasabi/soya blandingen - meget overraskende.

Tun rullen, som denne aften var en Hawaian rulle med cashew nødder på toppen, var god, men ikke nær så god som jeg huske den fra tidligere. Tempura rullen var udmærket, men ikke så god som andre jeg har fået andetsteds. Rainbow rullen var derimod som altid virkelig lækker. Den ville have været min favorit denne aften havde det ikke været for Kingfish nigirien.

Jeg er klart skuffet over service niveauet denne aften. De havde ikke styr på, hvor vi måtte sidde, var meget fraværende, og så genfyldte de ikke vores vinglas. Jeg har ikke noget imod at hælde op selv, men så skal flasken også stå på bordet. Det var meget sært, at vi rent faktisk selv skulle rejse os for at hente vores flaske, som de havde stillet på en serveringsbord. Og et andet par var ude for at blive flyttet efter de havde sat et stykke tid.

På trods af dette er der ingen tvivl om, at vi får sushi herfra igen - men det bliver som take away eller til frokost, hvor de har mindre travlt.

Pointene bliver hermed
                           Bitten  Sebastian


1. Lakse nigiri           4,3      4,2
2. Rainbow rulle          4,2      4,3
3. Kingfish nigiri        4,6      4,5
4. Resten af maden        3,8      3,9
5. Service/omgivelser     1,9      2,4


Samlet karakter for Sushitarian bliver hermed  38,1 ud af 50. Og de ville have fået højere karakter, hvis service havde været bedre denne aften.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurant: Fifty Fifty
Hjemmeside: http://www.fiftyfiftyfood.dk/

Dette var vores første besøg på Fifty Fifty, som blev anbefalet af Piskeriset i en kommentar til forrige sushi indlæg.

Vi fik denne aften
2 starters; rispapir snacks med avokado-tofu creme og sprøde rejer med dip og lime,
6 nigiri; laks toppet med hvidløg, tun og hvidfisk samt
3 ruller; en "devils eye" inside-out med sprød reje og avokado i midten og toppet med tun og BBQ-sovs, en "apple-passion" med fyld af avokado, æble, rucola og toppet med limemarineret hvidfisk, passionsfrugt-drizzle, jalapeno-drizzle og koriander samt en "hot mouz" med fyld af krydret 8-armet blæksprutte og agurk og toppet med spicy tun tatar og unagi-drizzle.

De to starters var begge simple men velsmagende, og jeg kunne nemt finde på at bestille dem igen. Rejerne havde en dejlig tyk panering, som er utypisk at finde på disse sushi steder, og dippen var perfekt dertil.


Nigiri-erne derimod var yderst skuffende. Fisken var udmærket, men risen, de bruger dette sted, er på en eller anden måde anderledes, end dem jeg er vandt til, og det resulterede i nogle meget kedelige og tørre nigiris.

Men rullerne var alle virkelige interessante og gode. Red-devil rullen havde en dejlig røget smag fra BBQ-sovsen, som gav en interessant blanding med soya sovsen. Apple-passion havde en frisk men samtidig stærkt krydret smag af jalapeno og korianderen. Hot-mouz var sjov nok at prøve, men sammen med de andre manglede den lidt smag. Sebastian og jeg er nok lidt uenig om hvilken rulle, der var den bedste. Hvor han bedst kunne lide Red-devil, kan jeg nok bedst lide den friske Apple-passion. Men da vi begge er enige om, at den anden rulle skal bedømmes i katagori 3, kommer vi alligevel til at give karakter til begge.

Pointene bliver hermed
                                     Bitten  Sebastian

1. Lakse nigiri        2,4        2,6              
2. Devils eye          4,2        4,3
3. Apple Passion       4,2        4,1
4. Resten af maden     3,5        3,6
5. Service/omgivelser  3,5        3,3


Samlet karakter for Fifty Fifty bliver hermed  35,7 ud af 50.

Vi vender sandsynligvis tilbage til Fifty Fifty for at spise sushi. Det må dog blive uden nigiri-erne, som ellers betyder meget for os.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi mangler nu at genbesøge:


Og derudover har jeg tilføjet følgende sushi restaurant efter anbefaling fra jer og andre venner:

Bento
Susu

Har i andre anbefalinger, så skriv endelig en kommentar. Men husk - jeg spiser kun god sushi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pointkategorierne er:
1. Lakse nigiri
2. Den bedste rulle
3. Den bedste stykke sushi, som ikke falder under 1 eller 2
4. Resten af maden
5. Service/omgivelser

Pointskalaen er:
0 = aldrig igen
1 = dårligt - ikke igen
2 = ok men under middel - ikke igen
3 = godt - måske igen
4 = godt - igen
5 = fantastisk - absolut igen.

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Interessant at høre om nigirierne - jeg må indrømme, at dem har vi ikke fået de gange, vi har spist hos Fifty Fifty, for der går vi som regel efter de spændende ruller eller rispapirrullerne. Glæder mig til at høre om flere sushisteder :-)

Lasse sagde ...

Endnu en fin anmeldelse(r) og med jordnær indføring i jeres oplevelser. Jeg er sikker på, at halvdelen af fornøjelsen har været at lægge sig fast på pointsystemet:-)

Mvh.
Lasse