onsdag den 13. juli 2011

F12 (Stockholm)

Restaurant: F12
Hjemmeside: http://www.f12.se

Dette var første gang vi besøgte Stockholm sammen. Vi havde booket borde på tre michelin restauranter og F12 var den første på listen.

Vi fik først lidt snacks; en kirsebær kyskage med fyld af en creme på kyllinglever samt to andre, som jeg ikke helt fik fat på, hvad var. De smagte alle lækre.

Menuen var denne aften:

Kalveconsommé med friske ærter og varmrøget sild.
Letrøget blomkål med kommen og brødkrummer.
Jomfruhummer på risbrød med dild og ingefær.
Andelever (fois gras) med hvid fersken, blomster og græskar kerner.
Rødbeder med lakrids.
Sandart med strandkartofler og porrer.
Lam med asparges, oksemarv og citron.
Osteret med gedeost og netmelon.
Iset agurke shot.
Chokolade med krydderier og cashew nødder.
Hindbær tærte med citronpeber og friskost.

De første fire retter var mindre end de andre og kan mest kaldes appetizers. Disse retter blev serveret med hver sin hvidvin i en blindsmagning, hvorefter man kunne få en snak med vintjeneren, om hvad de havde været og hvad man havde syntes om dem. En sjov ide men det var svært - der var kun en vin, vi gættede rigtig og en anden havde vi før smagt i anden årgang, men alligevel kunne vi ikke genkende den her.

Maden startede fantastisk, men i løbet af aftenen faldt niveauet desværre en anelse. Hastigheden hvormed vi fik maden faldt også en del; hvor det i starten næsten gik for stærkt gik det pludselig meget langsomt efter hovedretten.

Mine favoritter denne aften var:

Kalveconsoméen; Blandingen af den kraftige consommé, de friske ærter og den røgede sild var fantastisk.

Jomfruhummer tatar'en; En virkelig frisk ret, der mindede meget om sushi i smagen pga. ingefæren og riskiksen i bunden.

Fois grasen; Smagte fantastisk med det søde fra de hvide ferskner og blomsterne og græskar kernerne gav det en mere kompleks smag.

Fisken; Havde en dejlig stege skorpe og blev til en meget blid og smagfuld ret sammen med porrerne og strand kartoflerne, hvad det så end er.

Hindbær desserten; Efter nogle lidt skuffende retter senere i menuen var denne friske dessert en dejlig afslutning.
Vi havde en dejlig aften på F12, men skal jeg være ærlig, så jeg tror ikke, at vi vender tilbage hertil. De havde klart deres styrker men også nogle svagheder, der gør, at jeg hellere vil prøve noget nyt, næste gang jeg er i Stockholm eller besøge et af de andre steder, jeg senere vil fortælle jer om.

Ingen kommentarer: