torsdag den 10. marts 2011

Tilbage til Geranium

Restaurant: Geranium
Hjemmeside: http://www.geranium.dk/

Uha, det var tæt på ...

Sebastian og jeg har været på kur og Geranium skulle være vores gevinst for at tabe de første 7 kg. Og det lykkedes lige med nød og næppe :) Skal jeg være helt ærlig, så havde vi nok ikke aflyst alligevel. Efter at Rasmus Kofoed vandt Bocuse D'or 2011 i Lyon og dermed kan kalde sig verdens bedste kok så er bordene på Geranium næsten fuld bookede de næste 90 dage, så nej vi havde nok ikke kunnet få os til at aflyse. Heldigvis nåede vi de 7 kg. og kunne tage på Geranium med god samvittighed :)

Vi startede med nogle snacks i loungen. Først sprøde kugler af gulerod og havtorn samt rødbede og æbleeddike.
Herefter fik vi lange sprøde kiks af vesterhavs ost og ramsløg med karse dip til, samt sprøde griseører med storbladet karse og en lille æggebærer med stenbider rogn og en sennep mayo.
Første ret i menuen var en symfoni af kål med urter og porreblomster. Sebastians favorit denne aften. Simpel og delikat.
Anden ret var en sprød skive af selleri knold og en stav af blad selleri med en cremet rugkorn risotto i bunden samt æble og hyldebær.
Vi fik herefter korn serveringen i 2 hvor vi først fik friskbagt brød der stadig var rygende varm og herefter korn retten.
Fjerde ret var jordskokker i flere forme og konsistenser med porre og jernurt.
Og min favorit denne aften var vilde og syltede svampe med kastanjer og måske nødder. Blandingen af svampe i så mange milde og intense smags varianter og teksturer var virkelig lækker.
Hovedretten var brændt kartoffel med ærter i skud. Dette viste sig nærmest at være en slagt kartoffel risotto brændt på toppen som en creme brulée.
Vi valgte at få ost inden desserten. Jeg fik osteretten der var friskost med rødbeder.
Og Sebastian fik et udvalg af oste
og en brød og kikse tallerken. (Og hvor smager den kiks dog lækker)
Begge oste retter var udmærkede men en anden gang vælger vi nok osten fra. Det er godt men ikke godt nok til prisen.

Inden desserten fik vi den sædvanlige luftig most på biodynamiske æbler.

Og første dessert var en iset skovsyre og skovmærke med en gren af chokolade.
Og sidste dessert var korn kaffe som bestod af karameliseret korn og multebær.
Vi havde endnu en lækker aften på Geranium og er glade for at have prøvet deres vegetar menu som vi finder mindst ligesågod som deres almindelige menu.

Vinmenuen bestod denne aften af:
2009 Grains de Folie fra Bruno Rochard
2009 Æble cider fra Kernegaarden, Fejø
2007 Marsannay Blanc fra Trapet, Bourgogne
2008 Bourgogne Rouge fra La Larmes de Divona, Tonnerre
2008 St. Laurent Rosenberg fra Pittnauer, Burgenland
2009 Von der Lay, Riesling Auslese fra Trossen, Mosel
2003 Les Etourneaux fra Chateau tour Grise, Loire

Vinmenuen var udmærket men ikke så god som den har været de andre gange. F.eks. kunne vi rigtig godt lide at vi sidste gang fik både øl og champagne til korn retterne og denne gang fik vi "bare" et glas cider.

Jeg er ikke sikker på at besøget denne lørdag var så perfekt som den har været andre gange på Geranium. Der var nogle småting der kunne have været bedre. Alligevel så er maden på Geranium i min mening det bedste og mest perfekte der findes og Geranium er stadig min favorit restaurant. Vi håber på at de får deres michelin stjerne tilbage når de bliver delt ud d. 16. Marts - faktisk har vi væddet på at de får en stjerne i år. Endnu bedre ville være hvis de fik 2 - trods alt er den eneste grund til at de ikke har en nu fordi de havde lukket et stykke tid. Det ville selvfølgelig betyde at vi ikke vinder vor væddemål, men det ville jeg godt kunne leve med :)

Vi slapper nu lidt mere af med vores kur og vi skal allerede ud at spise lørdag igen. Og da skal vi prøve den nye version af Formel B.

1 kommentar:

Morten sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.