torsdag den 14. januar 2010

Restaurant dim sum

Dette var anden gang jeg besøgte Restaurant dim sum.
Første gang var med Sebastian og vi kunne begge lide stedet, atmosfæren og konceptet med en fast dim sum menu. Det er også sjovt at sidde ved den lange bar og kunne se kokkene lave maden bag disken.
Og denne gang besøgte jeg stedet med min veninde Katrine. Vi er begge fans af asiatisk mad og jeg vidste allerede efter første besøg, at dette måtte være en sted jeg skulle besøge sammen med Katrine. Vi har bl.a. også besøgt Kiin Kiin sammen som er en michelin stjernet søster restaurant til denne.
Vi startede med en dim sum drink med gin og hyldeblomst skum. Den smagte lækkert, dog synes jeg at der var lidt for meget af den tykke skum på toppen, som gjorde drinken svær at drikke.
Første ret var en klar og mild suppe med nudler oksekød, tofu, brøndkarse og bok choi. Den smagte udmærket men når det kommer til asiatiske supper foretrækker jeg nok de mere krydrede fra Thailand. Selvfølgelig ville sådan en ikke havde passet ind i menuen her. Og herefter startede en række af dim sums hvortil vi fik tre slags sovse; bl.a. chili olie og soya sovs. Jeg fik ikke fat på hvad den tredie var. De første dim sums var af den friture stegte type; indbagte rejer, boller med kylling og sesam, wonton med laks, rejebrød og forårsruller med svinekød og bønnespirer. Alt sammen godt og især rejebrødet og wontonen med den milde og saftige fyld af laks var lækkert. Og herefter dampet dim sum med fyld af rejer og bambusskud. Og kammuslinger i en sovs af ingefær. Og endnu en dampet dim sum var en slags åben wonton med fyld af gris, rejer og svampe. Disse var rigtig lækre og nok en af de bedste af de dampede dim sums. Og en grøn dampet dim sum med fyld af en fisk vi aldrig fik fat i navnet på selvom vi flere gange bad tjeneren gentage. Og hovedretten var en ovnbagt barbecue gris med jasmin te og en blad grønkål. Denne smagte overraskende lækkert. Som i kan se på billede nummer to ser den ikke særlig appetitelig ud men den var dejlig mør og smagte dejligt af jasmin te og grønkåls bladet havde samlet en masse smag og kraft i sig og var næsten det der smagte bedst af alt, og det er selvom jeg troede at jeg ikke brød mig om grønkål. Det er altid dejlig at blive overrasket på den måde. Vi fik tre desserter; en kugle is lavet på earl grey te samt kærligheds frugt i mælk. Og en paneret og friture stegt stykke banan. Til alt det lækre mad fik vi en flaske Chablis fra FourChaume, 2005 La Chablisienne.
Vi havde en dejlig aften og jeg vender klart tilbage.

Ingen kommentarer: