lørdag den 15. maj 2010

Open

Restaurant: Open

Dette var vores første besøg på den nye gourmet restaurant Open. Konceptet er god mad til ikke alt for mange penge og prismæssigt er den lige en tak dyrere end f.eks. Den lille Fede med en 6 retters menu med vinmenu til 1000 kr. pr. person. Man kan også nøjes med 4 retter hvis man har lyst til det.

Første ret var hvide asparges, 3 slags rogn, mayonnaise og en friteret æggeblomme. En udmærket ret på trods af at jeg ikke er så vild med rogn. Den friterede æggeblomme var rigtig lækker og noget vi har set før på den lille fede. Men nu kommer kokkene også derfra så det er måske ikke så overraskende.
Og herefter fik vi en "dumpling" med fyld af røget ost og kapers og med tilbehør af ærter, bønner, grøn asparges, brøndkarse og ramsløg. En dejlig frisk og smagfuld ret som især Sebastian var begejstret for.
Tredie ret var en stegt kammusling serveret i en luftig blomkålskum med finthakket råt blomkål på toppen og solbær gele i bunden. En lidt skuffende kammusling. Jeg synes at en stegt kammusling skal ses og ikke dækkes af skum mm. og den kunne desuden havde været stegt lidt bedre.
Og herefter første hovedret som var en stegt stykke poiussin med fois gras, rabarber, sprødstegte løg og lidt bladselleri. Aftenens højdepunkt; alt var perfekt tilberedt og alle smagsnuancer passede skønt sammen. Vi elskede begge denne ret.
Anden hovedret var et stykke mørt lam med nye kartofler, gulerødder, forårsløg, kartoffelskum og en kraftig og tyk sovs. Endnu en skøn ret jeg gerne spiser igen. Lammen var supermørt og tilbehøret smagte skønt dertil.
Til sidst fik vi en dessert som bestod af tyttebær-is, friske tyttebær, chokolade og en fennikel creme.

Vinmenuen til retterne bød på følgende vine:

1. Riesling auslese trocken, Herbert Bender 08
2. Chablis "La Pierrelée" La Chablisienne 06
3. Weissburgunder, Sattlerhof 08
4. Viogner, Marizano Abbona 08
5. Cabernet Sauvignon/Merlot, Le Haut-Medoc d´Issan 04
6. Moscato, Dindarello Maculan 08

Vi havde en dejlig aften på Open og vender tilbage. Vi overvejede faktisk at vende tilbage inden de ændrer deres menu og så nøjes med 4 retter og fravælge desserten og kammuslingen. Det er sjældent at vi får så gode hovedretter at vi overvejer noget sådan.

Ingen kommentarer: