fredag den 1. maj 2009

Frokost på restaurant Sletten

Restaurant: Sletten

Hjemmeside: http://www.sletten.dk/#/forside/

Det føles lidt som at tage på udflugt med en times transport til et spisested udenfor byen. Vi gik fra stationen til restauranten. Vejret var skønt og turen gik gennem hyggelige veje ned til vandet hvor restauranten ligger lige ud til en havn. Vi var der lidt før tid og havde derfor mulighed for en lille gåtur ud på molen. Jeg har tidligere i mit liv boet tæt på vandet og derfor er det altid lidt som at komme hjem at besøge denne type steder og denne dag var ingen undtagelse.

Og udsigten fra vores bord i restauranten var næsten så dejlig som på molen.

Til forret valgte jeg lun røget ål fra Sletten havn med rugbrød, æble, selleri puré og karse. Og det smagte rigtig lækkert. Ålen var dejlig røget uden at røgen var for gennemtrængende i smagen, rugbrødet var tyndskåret og sprødstegt og tilbehøret var dejligt friskt hertil.

Sebastian valgte stegt foie gras med syltede rødbeder, æble og trøffelsauce som forret. En af husets specialiteter. Jeg fik en lille smagsprøve og det var en rigtig lækker og tilpas stegt fois gras. Sebastian var også begejstret for retten; især rødbederne der kom på flere måder.

Til hovedret fik jeg en bøf af oksehøjreb med sauce Beárnaise, pommes frites og bønnesalat med syltede løg. Igen en af husets specialiteter og den var helt fantastisk. Klart den bedste bøf-beárnaise jeg har fået; endda bedre end dem jeg fået på Oubæk og Quote.

Sebastian valgte en stegt fransk frilandskylling med spæde løg, ærter og glaserede svampe til hovedret. En udmærket ret ifølge Sebastian. Jeg smagte den ikke da jeg havde rigeligt i min bøf.

Til dessert fik jeg en citron fromage med citrus sorbet og karamelliseret havregryn. Sorbeten var lidt for syrlig til mig men selve fromagen var rigtig lækker og mild.

Sebastian valgte til dessert en creme brulée med sorbet af grønne æbler.

Vi havde en dejlig frokost på Sletten med god mad og en dejlig udsigt. Vi kommer klart tilbage.

1 kommentar:

good food sagde ...

Hej Bitten

Hvor er jeg glad for at have fundet dig og din fremragende blog! Du har go' smag ;-)
Kan du ikke sende mig en mail på verygoodfood på gmail com? Jeg vil gerne invitere dig med til dette års fodboldturnering for gourmetrestauranter. Læs om sidste års event her:
http://verygoodfood.dk/2008/06/29/fc-foodies-finishes-sixth-in-the-grand-gourmet-five-a-side-tournament-2008/

Trine