søndag den 22. februar 2009

Restaurant Paustian

Restaurant: Paustian v. Bo Bech

Restaurant Paustian er en af de restauranter der har ligget på min ønskeseddel i en evigheder og nu har jeg endelig fået besøgt stedet. Restauranten ligger hvor kragerne vender, som de selv skriver på deres hjemmeside; en 15 minutters gåtur fra Nordhavn st. gennem et rent industrikvarter. Ikke så charmerende men når man kommer dertil er det et udmærket location lige ud til vandet.

Indretningen er åben og ret usædvanlig med en mystisk vægudsmykning. En del af køkkenet er åbent ud imod gæsterne og vi så da også selveste Bo Bech i det travle køkken. Jeg kan godt lide de steder hvor kokken/ejeren af stedet er synligt tilstede. Det giver det hele en mere personlig streg at man ved at man bliver taget vare om af ham der har opfundet ens menu.

Vi startede med et glas af deres fusions champagne, som var champagne blandet sammen med noget æblesaft. En dejlig sammenblanding der kan anbefales.

Dertil fik vi en rette mikro retter som alle var simple og ikke fyldte så meget, så man stadig har plads til menuen efter. Vi fik bl.a. agurk med lime og noget sødt, majs fnugger og nogle hvide ”dimser” som smagte ret usædvanligt.

Derudover fik vi to typer chips samt en dejlig luftig pizza bund med tomat og ost på toppen.

Det var alt sammen lækkert og jeg sætter pris på at de alle var så små at de ikke fyldte for meget i maven.

Vi valgte den 7 retters surprise menu kaldet Alkymisten og dertil fik vi en flaske hvidvin; en 2006 muenchberg, domaine ostertag. En dejlig tør men frugtig og kompleks riesling fra Alsace området.

Inden menuen fik vi brød på bordet som klart fortjener at blive nævnt; vi fik et stykke let groft franskbrød og en yoghurts bolle med lakrids på toppen der var helt fantastisk med smør på og havde en utrolig sammenspil med vinen, hvis man spiste lidt af bollen og derefter tog lidt af vinen. Derudover fik vi et stykke brændt knækbrød. Denne ses bagerst på billedet som en sort rulle på bordet. Noget usædvanligt og lækkert brød. Til brødet var der almindelig saltet smør samt brændt smør.

Og som en sidste appetizer inden menuen fik vi en ret med rødbeder, lidt kirsebærvin og en senneps mousse. En virkelig skøn ret som især senneps elskende Sebastian kunne lide.

Første ret i menuen var råkost af fintsnittet blomkål med en rå æggeblomme i midten. Vi fik her at vide at det var vigtigt at bryde æggeblommen fra starten så vi fik lidt af hver i hver bid. En udmærket og simpel ret.

Aftenens højdepunkt var sprængte kyllingevinger med jomfruhummer haler og en sovs af ananas og vanilje. Denne ret var helt fantastisk; en sær blanding af ingredienser men de passede helt perfekt sammen og jeg ville gerne sætte tænder i flere af dem.

Næste ret var blancheret og brændt vinter porre med en creme af peberrod. En dejlig simpel ret som minder meget om noget jeg har fået på Noma, dog med en anden tvist der gør den til Bo Bechs egen.

Derefter fik vi en ragout af vesterhavstorsk med en symfoni af svampe. OK men ikke fantastisk og retten var alt for stor som en del af en større menu.

Hovedretten var en svinemørbrad af Grambogård gris med jordskokker serveret som mos i deres egne skaller (tror jeg). Kødet var dejligt lyserødt og mørt og jeg synes at jordskokkerne var et interessant tilbehør lavet som de var. Sebastian var ikke så meget for dem.

Inden desserten fik vi en lille portion frossen marcipan, som var frosset ned til – 195 grader, der gjorde at det var omgivet af en røg og når man tog det i munden eksploderede det i mere røg endnu. Det var sjovt at prøve J Jeg blev så overrasket da jeg tog første bid at det nærmest fløj ud af min mund igen.

Første dessert var en masse af luftigt mælkeskum med en tyk sovs af blodappelsin i bunden. Ikke lige en ret for mig. Jeg er ikke så meget for citrus frugter og mælkeprodukter blandet sammen.

Anden dessert var is af hvid chokolade med en blanding af knuste nødder i bunden. Denne dessert var OK og klart mere mig.

Vi havde en dejlig aften og besøger måske stedet igen engang men der er nok en del andre steder jeg vil besøge først. Maden var OK, noget var mere end OK og en enkelt var helt fantastisk, men jeg kender flere steder hvor de fleste retter vil være fantastiske. Nu er det hele selvfølgelig baseret på personlige præferencer og det vil ikke komme bag på mig hvis nogen ville foretrække dette sted frem for nogle af dem jeg foretrækker. Vi er vel alle forskellige og ville det ikke være kedeligt ellers J

Ingen kommentarer: