lørdag den 21. juni 2008

AUBERGE

Restaurant: Auberge
Pris: 2375 kr. for 4 personer
Hjemmeside: http://www.cofoco.dk/

Dette er anden gang vi besøger Auberge og endnu engang går vi derfra med en god oplevelse. Menuen er fast med 6 retter til 500 kr. pr. person. Vinkortet er mellem stor med flasker fra 150 kr. til 650 kr. pr. flaske. Vi valgte denne aften at dele en flaske rød og en flaske hvid. Hvidvinen var en Pinot Grigio fra 2006 og rødvinen var en Rayun Cabernet Seuvignon fra 2006. Begge flasker kostede blot 150 kr. stykket og var udmærket til denne pris.

Første ret på menuen var en rå marineret torsk med små rødbede tern, skiver af radise og en mild peberrods creme. En mild og let ret, som manglede lidt mere smag. Måske ville den havde været bedre, hvis peberroden havde været mere gennemtrængende i sin smag.
Herefter højnede niveauet sig en del og anden ret var aftenens højdepunkt; stegt jomfruhummer hale med grønne asparges, hestebønner og en æble puré. Aspargesene var dejlig sprøde og æblepuréen var dejlig frisk som tilbehør, men hvad der gjorde retten så fantastisk var den dejlige saft der fulgte med den stegte jomfruhummer hale. Jeg ved ikke hvad de havde stegt den i men det var utroligt smagfuldt og en dejlig kontrast til det friske tilbehør.
Tredje ret var også lækker; helleflynder på en bund af hvide asparges, spæde spinat blade og morkler med tilhørende kraftige morkel sovs og på toppen nogle få sprøde kartoffel flager. Endnu en ret med kontraster mellem det lidt neutrale fiskekød og den kraftige sovs.
Hovedretten var to stykker perlehøne, bryst og udbenet stykke af lår, med både hele ærter og en ærte puré, nye løg og en fois gras sovs. Lækkert og simpelt.
Som femte ret fik vi en lille portion rødgrød med fløde. Vi fandt aldrig helt ud af hvilke frugter den var lavet af men vi gætter på en blanding af bl.a. rabarber, kirsebær og måske jordbær. Det var dejligt smagfuldt og friskt.

Desserten var hindbær på tre måder, en hindbær is ovenpå en tung chokolade bund, friske hindbær ovenpå en frisk tyk creme med mild lime smag og til sidst hindbær skum med en tilhørende vanille skum. Især de to sidste varianter var lækre.
Alt i alt en hyggelig aften med god mad. Jeg vil give besøget 4,5 i karakter ud af fem og Sebastian giver den 4,4.

Ingen kommentarer: