søndag den 30. oktober 2011

Aphrodite (Nice, Frankrig)

Restaurant: Aphrodite
Hjemmeside: http://restaurant-aphrodite.com/

Vi endte på Aphrodite mest fordi, vi ikke kunne finde noget andet sted med en interessant tasting menu. Vi valgte deres 12 retters "Revolution" tasting menu, som bestod af deres mest eksperimentelle retter.

Vi startede med at få serveret en drink med tøris, hvor vi havde tre valg af smag. Jeg fik mandarin og Sebastian fik kærligheds frugt (Lychee). De smagte begge glimrende, og det var sjovt med alt røgen. Sugerøret mener vi måske var lavet af lakridsrod, hvilket gav drinken en hint af lakrids smag.


Herefter fik vi en "virtuel østers", som bestod af 4 dele: en østers skal med aubergine og kiwi, en toast med smør og østers blade, en mousse på søpindsvin samt en lille salat. Alle 4 dele smagte af østers uden at indeholde rigtig østers.


Næste ret var en drage og ja, du hørte rigtigt. Retten bestod af en ske med en slags løgkompot, hvorpå der blev lagt en kugle nitrogen frossen skum. Denne mundfuld skulle man så tage i munden og puste ud gennem næsen, hvormed man blev til en rigtig drage med røg ud af næsen. Tjeneren viste os først, hvordan man skulle gøre, men det viste sig dog at være sværere end det så ud til. Men sjovt var det og sjovt så det ud. Det var dog ikke nemt at tage et billede af sådan en oplevelse.

Aftenens første højdepunkt var en macaroni lignende ret, hvor "pastaen" udelukkende var lavet på tomat juice. Makaronien var lagt på tallerkenen i en cirkel og i midten var der en kraftig smagende "Buratta" ost med basilikum. Det smagte fantastisk og var på dette tidspunkt det bedste, jeg havde fået på hele turen. Det blev dog slået senere hen igen :)


Vi fik desuden noget "brød uden brød", som det hed sig, hvor alt lignede brød men ikke var brød, når det kom til stykket. Istedet var det parmesan flager, kartofler, rødbeder, ravioli eller lign.


Herefter fik vi en lille kugle flydende gulerod og have merian.


Næste ret var en kontrast på teksturer og temperaturer. En åben ravioli på 70 grader med muslinger, muslingesuppe og en -20 grader chorizo is. Dette var en interessant ret, der i første omgang var alt for salt, men efter lidt tilvænning viste sig at være en ret genial ret.


Hovedretten var iberico gris med grillede asparagus og peanut sovs, hvor alle ingredienser var røget med "El Gringo" træ og ankom i en klokke fyldt med røgen. Dette var Nice turens absolut bedste ret, hvor de røgede ingredienser alle spillede perfekt sammen og gav en smagfuld og fantastisk ret.


Osteretten var en is på blå ost med en grillet stykke brød og en salat på ruccola og artiskokker. Dette var en meget smagfuld ret - måske for smagfuld eller blot for stor en portion.


Inden desserterne fik vi en sorbet på abrikos, der blev lavet ved bordet ved at blande ren abrikos mos med tøris. Dette resulterede i en meget smagfuld og ren sorbet.


1. dessert var en "virtuel stegt æg" igen lavet ved bordet med tøris, hvor æggehviden var lavet af kokosmælk, blommen af mango, peberet var vanilje og det ristede brød var sødt. Desserten smagte virkelig lækker og var klart en dessert selvom det fuldstændig lignede en spejlæg.


Næste dessert lignede kaviar med blinis men var faktisk en dekonstrueret irsk kaffe, hvor kaffen var i "kaviaren", whiskyen i fløden og blinisen var sød. Nu kan jeg jo ikke lide kaffe, og derfor var denne ret lidt spildt på mig - jeg kan dog alligevel godt værdsætte ideen bag den.


Og til sidst fik vi lidt petit fours samt noget kaffe og te. Det søde bestod af en limoncello vaffel, en vaffel med jordbær og hvid balsamico eddike, en slikkepind med chokolade, hindbær og wasabi og endnu en slikkepind med grøn citrus sorbet i en hvid chokolade skald.


Og til regningen fik vi en ballon helium, der gjorde det lidt sjovere at betale regningen.

Vi havde en dejlig aften på Aphrodite og kan klart anbefale den til alle, der har lyst til en lidt mere anderledes menu. De har også en mere normal menu, men om den er ligesågod ved jeg ikke. Skal jeg sige noget negativt om stedet, vil det være, at selvom serveringen var sjov, så var den også ret ustabil mht. opfyldning af glas osv.

onsdag den 26. oktober 2011

Sushi eksperimentet - Alex sushi vs. Umami

Restaurant: Alex sushi
Hjemmeside: http://www.alexsushi.dk/

Dette var vores andet besøg på Alex sushi. Sidste gang fik vi en fast menu, men denne gang valgte vi selv.

Vi fik denne aften
1 starter; sashimi med helleflynder og laks serveret med Alex' sauce.
4 nigiri; laks, ål, Hokkigai (rød musling) og en gunkan med fedt fra en helleflynder
3 ruller; Alex special, Hamachi maki med forårsløg og en California
1 dessert; Alex dessert til Sebastian og chokolade maki til mig

Sashimi'en var rigtig lækker. Fisken var blød og smagfuld og Alex saucen lækker dertil - den synes at være lavet af bl.a. soya, lidt olie, limesaft, koriander og chili eller måske wasabi.
Lakse nigirien er en af de bedste, jeg har fået. Laksen er frisk, blød og har lige den smag, jeg kan lide. Sebastian er ikke helt enig og mener, at den ikke er bedre eller værre end de flest andre steder. Det eneste, jeg kunne ønske mig anderledes, er nok lidt hvidløg på toppen. Nigirien med rød musling faldt ikke i min smag. Det havde jeg nu nok heller ikke forventet, at den ville - men det skulle jo prøves. Åle nigirien er også en af de bedste jeg har prøvet. Jeg syntes, at den fede ålesmag er fantastisk i sushi.

Gunkanen med fedt fra helleflynder var en fantastisk smags oplevelse og meget svært at forklare. Vi har faktisk valgt at bruge denne som aftenens bedste stykke sushi i karakter givningen.


Rullerne kan deles op i to grupper; de to meget simple og den meget komplekse.

Den ene simple var en California med avokado og tigerreje, der var meget anderledes, da rejen ikke var "blended" som normalt men istedet hel med blot avokadoen som ekstra smag. Den så kedelig ud men smagte faktisk ret lækkert på trods af sin simpelhed. Den anden var en Hamachi (hvidfisk) med forårsløg og også denne var meget ren i smagen.

Den komplekse var en Alex special, som indeholdt mange forskellige ingredienser heriblandt laks, ål, tempura reje, agurk og æg. Den smagte skønt, men var desværre pga. dens størrelse ret svær at spise. Det var dog besværet værd.



Desserterne var udmærket, men skal jeg være ærlig, føler jeg ikke rigtig, at denne type for desserter er den rigtige afslutning på en sushi middag. Jeg tror dog ikke, at Sebastian er enig, så måske er det bare mig, der er sær.



Service og omgivelser er helt i top hos Alex. Jeg kan virkelig godt lide at sidde ved baren og se sushien blive lavet, og jeg kan ligeledes godt lide den måde man bliver behandlet på - præcist, fornemt og samtidig usnobbet. Alligevel får de kun en karakter på 4 i denne katagori, og det er udelukkende pga. de irriterende spisepinde, de bruger; de er firkantede i toppen, og derfor er de nærmest umulige at bruge. Det er desværre de færreste steder, der forstår, hvor vigtigt det er at have nogle ordentlige spisepinde; på Sushitarien var de f.eks. bøjede og så gav de splinter. Jeg overvejer at købe mine egne spisepinde til at tage med ud til disse steder, så jeg undgår denne type for frustrationer, når alt kunne have været perfekt.

Vi havde en dejlig aften på Alex, og der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage. Hvornår er usikker, jeg har jo mange andre steder, jeg skal have med i eksperimentet også.

Pointene bliver hermed
                           Bitten  Sebastian

1. Lakse nigiri             4,8      4,3
2. "Alex special" rulle     4,3      4,2
3. Gunkan                   4,5      4,5
4. Resten af maden          3,9      4,0
5. Service/omgivelser       4,0      4,0

Alex sushi får hermed overraskende 42,5 i karakter og ligger hermed på førstepladsen af de 3 steder, vi nu har fået med i eksperimentet. Det bliver spændende at se, om stedet bliver slået af nogle af de andre steder.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurant: Umami
Hjemmeside: http://www.restaurantumami.dk/index.htm

Dette var vores andet besøg på Umami, og vi havde høje forventninger.

Vi fik denne aften
2 starters; Nobashi rejer og tun sashimi Umami style
2 nigiri; laks og tun toro
3 ruller; Negitoro, ål teriyaki og foisgras & kylling
1 dessert; dagens dessert og chokolade variation


De to starters var begge gode. Tun sashimien blev serveret letgrillet og marineret med sesamfrø og tangsalat.  Vi kan rigtig godt lide denne type for sashimi, hvor der lige er gjort lidt mere ved fisken. Vi syntes dog denne gang, at fisken var skåret lidt for tyk. Nobashi rejen blev serveret med shitake svampe, pakchoy, sprød katafi og chili mayo. Vi fik også denne forret ved forrige besøg og var henrykte over den. Ved dette besøg, syntes vi også, at den var lækker, men nok ikke helt så lækker, som vi huskede den. Sådan er det jo - når man forventer sig meget af noget, så bliver man nemt lidt skuffet.


Vi fik to nigiri'er: En med toro, som er det mere fede stykke tun, som man finder på undermaven af fisken samt en med laks. Begge var rigtig lækre - og bliver kun slået af lakse nigiri'en fra Alex sushi. Jeg vil sige, at konsistensen af fisken på Umami var den bedste, men smagen af laksen på Alex sushi er jeg ikke sikker på kan fås bedre.


Rullerne var alle relativ simple uden så mange ekstra ingredienser. For mig var den bedste rulle den med ål, som jeg ofte er glad for, men dette er første gang, at den har været så god, at den var min favorit. Også Negitoro rullen var skøn, hvorimod at kyllinge rullen var lidt kedelig, og vi kunne slet ikke smage, at der skulle være fois gras heri.


De to desserter var begge lækre, men det er klart sushi'en, der er Umami's styrke.



Umami er klart den sushi restaurant, der har den bedste service og mest hippe og livlige omgivelser. Det er virkelig kun småting, der trækker ned her - faktisk så små ting, at jeg ikke engang gider nævne dem.

Vi havde endnu en dejlig aften på Umami, og der er ingen tvivl om, at vi kommer tilbage.

Pointene bliver hermed
                          Bitten  Sebastian

1. Lakse nigiri             4,4      4,1
2. Åle rullen               4,4      3,9
3. Negitoro rullen          4,3      4,2
4. Resten af maden          4,1      4,2
5. Service/omgivelser       4,2      4,5


Umami får hermed en samlet karakter på 42,3 - altså en tæt andenplads til Alex sushi. Skal jeg være helt ærligt, så ved jeg ikke, om der overhovedet vil komme et sted, der kan slå Alex sushi.


Har i nogen foreslag?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Og hermed er Sushi eksperimentets resultat:


1) Alex sushi med 42,5 point
2) Umami med 42,3 point
3) Sushitarien med 38,1 point
4) Izumi Sushi med 36,1 point
5) Fifty Fifty med 35,7 point

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi mangler nu at besøge/genbesøge:





lørdag den 15. oktober 2011

Farvel til The Paul

Restaurant: The Paul
Hjemmeside: http://www.thepaul.dk/welcome.html

Da vi hørte, at The Paul skulle lukke, skyndte vi os at booke et bord dertil, så vi en sidste gang kunne nå at nyde en frokost på The Paul.

Vi startede med nogle snacks:

Grønne ferskner
Røgede tandori krydrede cashew nødder


 Grønne oliven
Kiks med Iberico skinke, sardin og hindbær


Alle snacksene var lækre, og jeg var især begejstret for de grønne oliven, hvorimod Sebastian mere var til nødderne og de interessante men (i min mening) ret sure grønne ferskner.

Og herefter startede menuen, hvortil vi fik to slags brød: malt og hvid. Især det hvide smagte fantastisk.


Første ret i menuen var østers med salturt, østersblad, iset peberrod og oliven olie.


Og anden ret var en japansk "Kaffir Dashi" suppe med pære, kammuslinger, hummer og andet godt fra havet.


Tredie ret var rødtunge med syltede svampe, stegt røget marv og brøndkarse som hel og creme.


De tre første retter var alle gode; den første var mild og frisk, den anden opfindsom og smagfuld og den tredie simpel med kun få vel udvalgte ingredienser.

Og fjerde ret var havtaske med charcuteri relish - eller rester fra pølsebordet, som man også kan kalde det. Denne ret var frokostens første højdepunkt for mit vedkommende. Jeg syntes, at den faste havtaske med den milde smag smagte skønt til den intense nærmest brændte pølse relish. Samtidig tror jeg, at det er en ret man enten vil elske eller hade, og for Sebastian var det faktisk frokostens lavpunkt - sært. Jeg syntes, at det var en skøn ret.


Femte og sidste forret var en slags japansk cappachio af noget super mørt og marmoreret bøf fra Himmerland serveret med kinaradise (Daikon) og miso mayo. Dette var endnu en fantastisk ret og frokostens anden højdepunkt - og denne gang var også Sebastian enig. Paul Cunningham serverede selv denne ret for os, og efter flere japansk inspirede retter kunne Sebastian ikke lade være med at spørge, om det skulle være en sushi sted han åbnede næst. Paul mente dog, at der var større chance for en pølsebod.


 Hovedretten var due som bryst, lår og pølse serveret med rødbede og brombær.


Første dessert var citron creme pie, som var en trio af citron sorbet, creme og en kugle af noget, der mindede om en ubagt marengs.


Og anden dessert var hasselnødder med kaffe karamel, is og trøffel på toppen.


Begge desserter var lækre og ikke for tunge efter en sådan længere og mættende menu.

Og til at afslutte frokosten fik vi nogle petit fours:

Earl grey financier
Espresso karamel
Hjemmelavet Riesen-agtig karamel


Financier'en var helt fantastisk - så nybagt, at den stadig var ret varm i det.

Vi havde en skøn sidste frokost på The Paul, og selvom vi kommer til at savne stedet, så glæder vi os til at se, hvad han finder på næst. Jeg tvivler nu på, at det bliver en pølsebod. Men selv hvis det bare bliver til det, så skal vi nok besøge stedet:)